research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Balotină De Curcan Cu Mix De Ciuperci Și Piure De Morcov Cu Cimbrișor [Chef Bogdan Cozma]

Balotină De Curcan Cu Mix De Ciuperci Și Piure De Morcov Cu Cimbrișor [Chef Bogdan Cozma]

Balotină din piept de curcan cu mix de ciuperci, rulată în bacon, piure de morcov copt aromat cu cimbrișor, clafoutis cu păstăi verzi aromatizate cu usturoi și lime, sos de ardei cu boabe de muștar. O rețetă pentru momente speciale și sărbători, pregătită de Chef Bogdan Cozma și ajutorul lui de nădejde, Irina, cu asociere corectă de alimente. Ca în fiecare episod, nutriționista noastră Simona Flor ne sfătuiește ce să consumăm și ce să evităm în perioadele reci, de sărbători, astfel încât întreaga familie să aibă o alimentație echilibrată, care să ajute sistemul imunitar să lupte cu virușii.
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

- Piept curcan 1 kg
- Ciuperci de pădure mix 500 g
- Morcov 1 kg
- Portocală 1 buc
- Morcov 1 buc
- Mix piper 10 g
- Sare 10 g
- Ulei floarea-soarelui 1,5 l
- Rozmarin 10 g
- Cimbrișor 10 g
- Unt 150 g
- Păstăi verzi întregi congelate
- Bacon mic dejun de la ringa 2 buc
- Usturoi 50 g
- Făină 250 g
- Lapte 450 ml
- Ouă 5 buc
- Smântână lichidă 200 ml
- Lime 2 buc
- Ardei copți 250 g
- Ceapă 100 g
- Muștar franțuzesc boabe 1 borcan mic
- Amidon 20 g

Mod de Preparare:

- Pieptul de curcan se tapetează, se fasonează, după care se feliază din capete. Se face o pastă ce se amestecă cu soteul de ciuperci de pădure obținut într-o tigaie în care s-au călit plante aromatice cu usturoi, după care s-au adăugat ciupercile. Se întinde pieptul de curcan și se umple cu amestecul obținut, după care se rulează și se dă la cuptor la temperatura de 140 de grade pentru 25 de minute.

- Pentru piureul de morcov copt, este nevoie să spălăm, să curățăm și să aromatizăm morcovul cu rozmarin, cimbrișor, coajă de portocală, lămâie și ulei, după care se dă la cuptor până se coc.

- Păstăile congelate se dezgheață, după care le sotăm în tigaie cu unt și le aromatizăm cu lime și usturoi. Facem un aluat de clătite din lapte, ouă și făină, după care punem clătita într-o formă de silicon în care turnăm compoziția formată din lapte, smântână lichidă, ouă și păstăi, după care coacem la cuptor la temperatura de 140 de grade pentru 10-12 minute.

- Pentru sosul de ardei, tocăm ceapă și usturoi, le călim cu ulei, după care adăugăm ardeiul copt, boabele de muștar și stoc de legume, după care dăm gust și legăm cu amidon.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.