research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

File de calcan cu sos olandez și creveți [ Chef Cristian Dumitru în Bucătăria Micilor Vedete ]

File de calcan cu sos olandez și creveți [ Chef Cristian Dumitru în Bucătăria Micilor Vedete ]

Fileul de calcan este o rețetă savuroasă, o bună alternativă pentru masă tradițională de Paște. Așadar, va invităm să vă bucurați simțurile cu un calcan gătit cum numai Daria și Chef Cristian Dumitru știu mai bine. Ca de obicei, nu lipsesc sfaturile nutritionistei Simona Flor Nedelcu, ce ne dezvăluie mici trucuri pentru mese echilibrate în familie!
Portii: 4
Timp de preparare: 30 min.
Dificultate: mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• Calcan 1buc
• Ceapă șalotă 200g
• Ulei floarea soarelui 100ml
• Unt 300g
• Creveți 200g
• Lămâie 1buc
• Gălbenuș de ou 4buc
• Broccolini 500g
• Sare 10g
• Piper 5g
• Microplante 30g

Mod de Preparare:

• Se tranșează calcanul și se scot 4-6 fripturi (în funcție de mărimea peștelui). Calcanul se unge cu unt pe partea cu carnea și se pune pe tigaia grill, după ce se rumenește bine, se introduce la cuptor la 180C timp de 8 min.
• Sosul de creveți se face dintr-o baza de sos olandez (o emulsie din gălbenuș de ou, unt lichefiat, zeamă de lămâie, sare și piper) în care se pun creveții trași la tigaie (tocați) și ceapă salota tocată.
• Broccolini se blanșează ușor și se stropește cu zeamă de lămâie.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.