research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Tartă sărată cu dovleac [ Chef Dadiana ]

Tartă sărată cu dovleac [ Chef Dadiana ]

Este sezonul dovleacului! Dacă ai suficiente rețete dulci și cauți una sărata, Chef Dadiana și Irina au pregătit o tartă cu cremă de brânză, dovleac și arome deosebite, pe care cei mici o vor iubi. Aluat fraged și delicios, umplut cu bucățele aromate de dovleac și un interior cremos, pe gustul unui pitic. Bonus: este pregătită cu ingrediente ușor de găsit și la preț cinstit.
Portii: 4
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

Aluat fraged:
• 600g făină
• 210g unt
• 100g zahăr
• 180g ouă
• 2g sare

Cremă:
• 350g cremă de brânză
• 160 g smântână de gătit
• 3 ouă
• 1 lingură cu vârf făină
• Sare și piper alb după gust

Umplutură:
• 500 g dovleac
• 3 steluțe anason
• Zahăr și sare după gust
• Ulei Undelemn de la Bunica

Mod de Preparare:

Aluat fraged:
• Într-un bol se pune făina, se adaugă untul la temperatura camerei și restul ingredientelor. Se omogenizează cu mâna sau la mixerul special pentru aluat. După ce aluatul devine omogen, se pune în folie alimentară.
• Se pune la rece timp de 30 min. sau peste noapte. Se scoate aluatul de la rece cu 30 min. înainte de a fi întins. În acest timp, se poate pregăti compoziția pentru tartă.

Umplutură:
• Într-un bol se pun toate ingredientele pentru cremă și se amestecă ușor până devine o cremă omogenă. Crema se lasă deoparte, până pregătim restul rețetei.
• Dovleacul se curăță și se taie cubulețe sau felii, după preferință și se pune într-o tavă cu hârtie de copt. Peste dovleac se adaugă condimentele și la final se picură puțin Untdelemn de la Bunica. În cuptorul preîncălzit la 180-200 grade C se pune tava cu dovleacul, până se rumenește.
• Se întinde aluatul fraged, după mărimea unei tăvi de tartă de aproximativ 20 cm în diametru. După ce punem aluatul în tavă, se înțeapă aluatul cu o furculiță.
• Peste aluat se adaugă crema omogenă și se pune la cuptor la 140-160 grade C, până se formează o peliculă pe suprafață. Se scoate de la cuptor și adăugăm dovleacul peste cremă. Se introduce la cuptor pentru încă 40 min la aceleași termeraturi. Între timp se verifică. Se servește.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.