research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Musaca cu vinete, carne de vită și dovlecei | Chef Bogdan Cozma

Musaca cu vinete, carne de vită și dovlecei | Chef Bogdan Cozma

Irina și Chef Bogdan Cozma au pregătit o rețetă inedită de musaca, FĂRĂ cartofi! Carnea tocată de vită, vinetele🍆 și dovleceii au fost vedetele preparatului, fiind bogate nutritiv și la îndemâna oricui. 🍽️ Cei doi au transformat rețeta tradițională în una sănătoasă, special creată pentru alimentația copiilor, având la bază asocierea corectă de alimente. Prin eliminarea cartofilor, au redus conținutul de carbohidrați și au adăugat o doză generoasă de fibre și vitamine. Mai multe despre beneficiile ingredientelor folosite a povestit și nutriționista emisiunii, Simona Flor Nedelcu. Încearcă și tu această opțiune la buget redus, sănătoasă și delicioasă. E o rețetă bogată în vitamine și proteine, al cărei gust autentic nu e compromis!
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Ușor

Distribuie:

Ingrediente:

- 2 vinete mari
- 2 dovlecei
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată brunoise
- 1 ardei capia roșu, tăiat macedoain
- 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 conservă de roșii în suc 500 g
- 150 g parmezan
- 150 g brânză mozarella
- 500 carne tocată

Mod de Preparare:

- Vinetele se spală și se feliază subțire. Dovleceii se spală, se feliază subțire, după care atât feliile de vinete, cât și cele de dovlecei se gătesc în tigaie, dându-le față. Astfel se înmoaie și se presară cu sare.

- Ceapa se spală, se curăță, se spală și se taie brunoise. Ardeiul se spală, se curăță si se taie macedoain. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.

- Ceapa se călește cu usturoiul, împreună cu uleiul de măsline. În altă tigaie se călește carnea tocată, după care se adaugă peste ceapa și usturoiul călit. Se adaugă ardeiul tăiat, oregano si conserva de roșii și se gătește la foc mic, până se reduce.

- Într-un vas de iena se începe asamblarea. Se așază vinetele și dovleceii, după care sosul, iar apoi adăugăm mozarella și parmezan și repetăm până umplem vasul. Încheiem cu mozarella și parmezan.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.