research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Burger de curcan cu ketchup de sfeclă roșie [ Chef Nicolescu în Bucătăria Micilor Vedete ]

Burger de curcan cu ketchup de sfeclă roșie [ Chef Nicolescu în Bucătăria Micilor Vedete ]

Burger de curcan cu ketchup de sfeclă roșie și salată de avocado cu castraveți și lime este meniul complet al unui picnic savuros și în același timp foarte sănătos pregătit de Chef Ciprian Nicolescu și Daria pentru o ieșire reușită în natură cu întreagă familie.
Portii: 4
Timp de preparare: 50
Dificultate: mediu

Distribuie:

Ingrediente:

Burger de curcan delicios
• 480 g piept de curcan (Carne tocată) - (120 g/burger)
• 20 g usturoi tocată mărunt
• 80 g ceapă tocată mărunt
• 1 ou Toneli Kids
• 4 g piper roșu
• 4 g sare
• 120 g mozzarella (30 g felia de mozzarella)
• ½ salată iceberg
• 80 g sfeclă roșie precoaptă

Ketchup de sfeclă roșie
• 400 g. sfeclă roșie fiartă, tăiată cubulețe
• 100 ml oțet de mere
• 40 g zahăr brun
• 75 g ceapă tăiată cubulețe
• 4 g sare
• 5 g coriandru boabe
• 5 g cuișoare
• 20 ml miere
• 4 g piper negru boabe

Salată de avocado cu castraveți și lime
• 2 castraveți mediu tăiat cuburi
• 2 avocado tăiat cuburi
• 25 g coriandru tocat mărunt
• 50 g ceapă verde tăiată mărunt
• 4 g sare
• 3 g piper negru
• ½ lămâie
• 1 lime
• 30 ml miere de albine
• 10 g polen

Mod de Preparare:

• Combinați sfecla tocată, oțetul, zahărul brun și ceapa într-o cratiță și amestecați bine să se combine. Se pune la foc mare și se dă la fiert. Reduceți căldura la mediu și gătiți timp de 15 de min., până când sfecla este fragedă. În acelasi timp, dați în clocot pentru 10 sec. oțetul de mere împreună cu boabele de coriandru, cuișoarele, mierea și piperul negru, după care îl răciți și lăsați 10 min. să se infuzeze condimentele în oțet. Scoateți cratița de pe foc, adăugați la compoziție oțetul infuzat și cu un blender de mână mixați compoziția până ajunge la o textură de piure omogen. Gustați și reglați asezonarea, dacă este necesar.
• Preîncălziți grătarul la foc mare. Într-un bol mare, amestecați împreună carnea de curcan tocată, usturoiul, piperul roșu, ceapa tocată, sarea, oul și amestecati bine, folosind mâinile. Formați-vă compozitia în patru piftele rotunde, în jur de 120g fiecare.
• Puneți pe grătar burgerii și gătiți aproximativ 7 minute pe fiecare parte, până când sunt bine făcuți. Cand burgerii sunt aproape făcuți puneți feliile de mozzarella deasupra ca să aibă timp să se topească uniform pe burger.
• Se așază salata cu sfecla tăiată subțire pe partea inferioară a chiflei, după care așezați burgerul și încheiați cu partea superioară a chiflei.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.