research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Pandișpan cu vișine și cremă mascarpone [ Chef Cofetar Mihaela Ruxanda ]

Pandișpan cu vișine și cremă mascarpone [ Chef Cofetar Mihaela Ruxanda ]

Anul acesta Irina și Pastry Chef Mihaela Ruxanda 👩🏻‍🍳 îți propun un desert special pentru a sărbători Ziua Copilului. Un pandișpan pufos cu vișine, care să îți aducă aminte de desertul copilăriei, reinterpretat cu un plus de savoare: o cremă fină și delicioasă de #mascarpone care să complimenteze perfect 🍒 vișinele dulci-acrișoare 👌. Este foarte ușor de făcut și este la buget redus cu o cantitate foarte mica de zahar incorporat. Simona Flor, nutriționista noastră îți explică cum gestionezi pofta de dulce a copiilor și ce cantitate de zahăar ar trebui să consume zilnic, astfel încât să nu le afecteze sănătate și dezvoltarea armonioasă.
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Ușor

Distribuie:

Ingrediente:

Blat:
- Ouă 5 buc.
- Zahăr 125 gr.
- Făină 125 gr.
- Vișine (fără sâmburi, scurse de apă în exces) 300 gr.
- Sare
- Vanilie
- Coajă portocală

Cremă:
- Frișcă 300 gr.
- Mascarpone 125 gr.
- Zahăr 50 gr.
- Vanilie

Mod de Preparare:

Blat:

- Scoatem sâmburii de la vișine și le lăsăm la scurs.
- Separăm albușul de gălbenuș.
- Facem o bezea din albuș + zahăr.
- Amestecăm gălbenușul cu sarea + aromele și adăugăm ușor în bezea.
- Cernem făina și o incorporăm ușor în compoziție.
- Punem jumătate de aluat în tavă (20/30 cm.). Presărăm vișine.
- Completăm cu restul de aluat. Presărăm vișinele rămase.
- Coacem la 165 de grade pentru aprox. 40 min.

Crema diplomat:

- Batem cu ajutorul mixerului toate ingredientele până obținem o cremă fermă și stabilă.

Asamblare:

- Avem 2 opțiuni: tăiem pandișpanul pe orizontală și umplem cu crema obținută sau tăiem bucăți monoporții și cu ajutorul unui poș punem crema peste fiecare bucată.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.