research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

File de lup de mare cu piure de mazăre și legume [ Chef Nico Lontras în Bucătăria Micilor Vedete ]

File de lup de mare cu piure de mazăre și legume [ Chef Nico Lontras în Bucătăria Micilor Vedete ]

File de lup de mare cu piure de mazăre și legume este o rețeta foarte gustoasă pregătită de Chef Nico Lontras și Daria în bucătăria Micilor Vedete. Rețeta este ușor de realizat, are la baza asocierea correcta de alimente și va fi pe placul tuturor copiilor!
Portii: 4
Timp de preparare: 30
Dificultate: mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• File de lup de mare 500 gr
• Mazăre 500 gr
• Unt Olympus 82% grăsime 200 gr
• Smântână de gătit Olympus
• Ardei gras 2 buc.
• Ceapă roșie
• Broccoli 1 buc. mai mic
• Roșii Cherry 200 gr.
• Oțet balsamic sau crema de oțet balsamic 20 gr.
• Oregano uscat
• Usturoi
• Mentă

Mod de Preparare:

Roșiile confiate:
• Roșiile cherry se stropesc cu ulei de masline, sare si piper dupa gust. Este foarte importanta ordinea condimentarii. Prima data, rosiile se asezoneaza cu ulei de masline si apoi se condimenteazacu fiecare rosie cu sare si piper. Se adauga 2-3 catei de usturoi taiati in feliute subtiri. Peste rosii se preasara cimbru uscat. Rosiile se stropesc cu o crema de otet balsamic care dupa gatire se va carameliza si le va adauga o savoare deosebita.
• Rosiile cherry se lasa la cuptor la foc mic aproximativ 20 minute. Daca rosiile sunt mai mari, se mareste timpul de gatire.

Piureul de mazăre:
• Mazărea se fierbe la foc mic timp de aproximativ 3-4 minute. Nu se lasa prea mult, ca sa nu se oxideze. Apoi se strecoara bine, se pune in blender, se adauga unt si smantana si se mixeaza pana cand devine o pasta cu o textura cremoasa. Se adauga sare dupa gust. La final, putem adauga menta, pentru un plus de savoare.

Peștele:
• File-ul de lup de mare se cresteaza din loc in loc pe partea cu pilea pentru a absorbi mai bine condimentele si a se prepara usor si pe interior. Se condimenteaza cu ulei de masline, sare si piper si se pune in tigaie cu pielea in os, pret de 2-3 minute. Apoi se intoarce pe partea cealalta pentru aceeasi durata. Dupa ce stingem focul, adaugam un cub de unt in tigaie si lasam pestele sa se odihneasca in sos. Adaugam si lamaie la final.

Legume „al dente”:
• Legumele se presara cu ulei de masline, sare si piper si se introduc la cuptor, pentru aproximativ 5 minute. In functie de legumele alese, ordinea de preparare difera. Preparati prima data legumele care se gatesc mai greu si adaugati apoi legumele care se gatesc mai repede. Radacinoasele au de obicei, cel mai lung timp de preparare. In cazul nostru, am introdus prima data in cuptor ceapa rosie, apoi am adaugat ardeiul gras si broccoli.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.