research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Micile Vedete în Bucătărie este prima emisiune gastronomică pentru copii din România, ce aduce mai aproape ideea preparării simple a unor reţete gustoase şi, în acelaşi timp, sănătoase.

👨‍👩‍👧‍👦 Emisiunea se adresează atât părinţilor, cât şi copiilor pasionaţi de arta culinară, dornici să afle din tainele gastronomiei. Pentru că pasiunea pentru bucătărie nu are vârstă! Pe de alta parte, vrem sa oferim mamelor alternative de preparate, care sa le placa copiilor lor si totodata sa-i atraga catre alimente si gusturi noi, implicandu-i in pregatirea acestora.


Emisiunea are 12 episoade/editii si in cadrul fiecarui episod se gateste cate o reteta propusa de unul din Chefii bucatari propusi de Selgros, partenerul principal, in fiecare sezon, iar in timp ce bucatarul gateste si prezinta ingredientele, avem cateva interventii/testimoniale ale Simonei Flor Nedelcu, chimist, cu specializare in nutrititia copilului, in care vorbeste despre asocierea corecta de ingrediente din reteta respectiva si totodata informatii nestiute de parinti despre alimentatia copiilor.

Gazdele emisiunii

Irina

Chef

Buna, sunt Irina si am 8 ani. Imi place sa gatesc peste, pizza si mancare chinezeasca si tot timpul incerc feluri noi de mancare, sa-i surprind pe mama si tata. Dar bineinteles ca in primul rand, imi place sa mananc, iar felul meu preferat de mancare este sushi. Ca orice copil de vârsta mea, îmi place să ma joc cu prietenii si să merg cu bicicleta.

Bianca

Chef

Buna, sunt Bianca si am 9 ani. Sunt pasionată de gătit, dar si de mancat. Mâncărurile preferate sunt pastele carbonara și peștele, iar ca și desert, aleg întotdeauna tarta cu gem. Pe langa pasinuea mea pentru gatit imi place sa fiu actrita, sa joc tenis, sa schiez, sa dansez si sa citesc.

Daria

Chef

Bună, Sunt Daria și am 14 ani. Sunt o fetița veselă, optimistă, cu poftă de viață și dornică de a afla lucruri noi de la șefii bucătari. Sunt pasionata de gatit si imi place sa pregatesc, dar si sa mananc paste quattro formaggi, humus, piure de mazare, pizza si spuma de capsuni. Alte hobby-uri și preocupări: lectura, teatrul, muzica, pictura, fotografia.

Chefi invitati

Ciprian Nicolescu

Chef

Cariera impresionantă în gastronomie a lui Chef Ciprian Nicolescu s-a format din oportunități diverse și memorabile. A început prin a lucra în restaurantele din centrul Munchen-ului, sub îndrumarea unor chefi celebri de la acea vreme, ca mai apoi experiența să-l poarte în afara Europei, chiar în Statele Unite, devenind mâna dreaptă a Chef-ului de cuisines Tierry C, alături de care a lucrat pentru branduri hoteliere precum Marriot sau Sheraton din Miami și New York. Apoi, experiența vastă l-a ajutat să preia deschiderea unui hotel în Londra, tot aici absolvind și Level 3 NVQ in Professional Cookery sub umbrela „The City and Guilds of London Institute” și mai apoi devenind Head Chef și Executive Chef pentru diverse companii hoteliere. Întors la origini, în România, a făcute parte din task force-ul echipei manageriale a Grand Opening-ului Hotelului Ramada Plaza Craiova și, în prezent, activează pe poziția de Senior Lector la Institute Culinaire Disciples Escoffier și Managing Director “by Nappage Consulting”, firma de consultanță Horeca și este Chef partener Selgros. Se mândrește cu faptul că a gătit pentru o multitudine de celebrități și nume sonore, precum Ralph Lauren, Catherine Duchess of Cambridge și Prince William Duke of Cambridge, Henry Prince of Wales, Prince Andrew Duke of York și mulți alții.

Mihaela Ruxanda

Pastry Chef

Cine să ne vorbească mai dulce despre cofetărie, dacă nu Pastry Chef Mihaela Ruxanda? Cofetar și consultant în arta dulce, Pastry Chef Mihaela Ruxanda este manager al cofetăriei artizanale “I love Cakes” din Craiova, este partener Selgros și, în același timp, instructor cofetar la Hospitality Culinary Academy, înființată în 2019 de către Chef Cristian Dumitru. A urmat Facultatea de Litere din cadrul Universității din Cravoia, având un master în „Literatura română în context european”, însă inima i-a bătut mereu mai tare când a venit vorba de arta cofetăriei și patiseriei. Astfel, a învățat această artă de la cei mai buni maeștri, absolvind școli de profil, precum Peggy Porschen Academy din Londra și Nana&Nana Cakes din Milano. Nume sonore precum Diego Lozano, Luca Montersino, Saba Janjgava, Gaetano Mignano, Rodrigue Joab au îndrumat-o de-a lungul anilor pe acest drum, care a ajuns să fie unul de succes.

Bogdan Cozma

Chef

Drumul către succes nu a fost niciodată ușor pentru Chef Bogdan Cozma, dar nici descurajator. A început de jos, iar viața l-a purtat prin cele mai provocatoare experiențe, de la a fi ospătar la un restaurant din Galați și la Restaurantul Ceasu Rău din Brașov, la a lucra la Restaurant Belvedere Brașov sub îndrumarea Maestrului Ioan Florescu, la a găti prin diverse locații din Anglia și până la a deveni bucătar la D.O.R., în Bran și Chef partener Selgros. În 2020 a participat la Olimpiada Culinară de la Stuttgart și a câștigat medalia de bronz, locul 3 la proba Restaurant of Nations și locul 4 la proba Chefs Table, urmând apoi să experimenteze conceptul de „Chef Travel – Private Chef”. Dobândind titlul de bucătar privat, Chef Bodgan Cozma servește cine formale în casele oamenilor, creându-le o experiență unică.

Cristian Dumitru

Chef

Chef Cristian Dumitru este și va rămâne un tânăr reprezentant al generației de bucătari români tineri, inspirând oamenii din jurul lui și fiind întotdeauna adeptul educației și auto-educării. A pășit prima dată într-o bucătărie profesională când avea doar opt ani. Cu timpul, a aflat secretele gastronomiei, dar și ale businessului, având studii în antreprenoriat, astfel că în 2010 a preluat un restaurant numit Jubilee Palace, pe care l-a gestionat timp de aproximativ 8 ani. Apoi, dorind să aibă un meniu à la carte, pe care să-și pună amprenta, a deschis restaurantul Goliath în Craiova. Chef Cristian Dumitru nu s-a oprit aici, așa că în 2017 a înființat Hospitality Culinary Academy, o academie ce oferă cele mai bune programe educaționale culinare din domeniu, diploma companiei fiind recunoscută în toate țările membre ale Uniunii Europene. În prezent este Chief Executive Officer la Fayn Group, gazdă a emisiunii Umami: al 5-lea gust, gazdă și jurat al emisiunii Arena Bucătarilor, în parteneriat cu Selgros, precum și business restaurant consultant. Ambiția și determinarea îl vor purta cu siguranță pe cele mai înalte culmi, unde va reuși să facă performanță, așa cum a reușit și până acum.

Cornelia Ghișoi

Lady Chef

Bucătăria românească are nevoie să fie redescoperită, iar Lady Chef Cornelia Ghișoi, singura Lady Chef din Romania și din sud-estul Europei, e gata să facă performanță în această direcție. Cu o experiență de peste 25 de ani, până nu de mult Executive Chef la un hotel de cinci stele din Brașov, este lector de Gastronomie și Artă Culinară la American Hotel Academy Brasov, profesor la Universitatea Transilvania din Brașov, Secretar general al ANBCT (Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism), membru al Asociației Discipol Escoffier, România, membru al juriului internațional și are numeroase medalii de aur și argint câștigate la concursurile gastronomice internaționale. Se spune că cel mai greu concurs este întotdeauna următorul. Nu știe care o sa fie următorul, dar ultimul concurs câștigat a fost cel din 2020, unde a adus în țară două medalii de argint la individual și medalie de argint cu echipa la OLIMPIADA MONDIALĂ la Stuttgard în Germania 2020. Pentru ea, rețeta succesului înseamnă să ai o minte puternică și dorința de a fi cel mai bun, in contextul în care cei care lucrează în industria ospitalității trebuie să fie cei mai buni mesageri ai artei culinare, deci e foarte importantă moștenirea pe care o lași în urma ta. Ospitalitatea ne pune în mișcare toate simțurile, chiar dacă arta vizuală contează decisiv, ea este gustul dar și povestea care îmbracă expertiza gastronomică.

Alin Barabancea

Chef

Cu o multitudine de premii câștigate și experiențe memorabile adunate în bagaj, putem spune despre tânărul bucătar sibian, Chef Alin Barabancea, că a făcut senzație pe oriunde a ajuns. A fost semifinalist și moderator în cadrul emisiunii Arena Bucătarilor by Selgros România, speaker în cadrul Top Culinary Trends 2019, consultant în industria Horeca cu meniuri personalizate în diverse restaurante din capitală și nu numai. De asemenea, se mândrește cu faptul că a fost Head Chef în cadrul restaurantului Taste On Set, unde a servit masa unor prestigioase vedete care au filmat pentru pelicula "Wednesday Adams", sub regia lui Tim Burton, care va fi lansată în curând pe Netflix. Reușitele lui nu se termină aici, fiindcă a fost bucătar personal în cadrul Ambasadei României pe toată perioada în care țara noastră a avut titlul de "Conducerea Preșidenției Parlamentului European". A susținut numeroase masterclass-uri de promovare, fiind un promoter al bucătăriei neo-românească modernă. Toate aceste reușite s-au cuantificat sub forma a 5 medalii de aur, astfel că a devenit multiplu campion al “Vojvodina Culinary Cup". Drumul tânărului sibian cu siguranță nu se termină aici, acesta fiind abia începutul unei povești culinare de succes!

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.