research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Rulou de miel cu ceapă verde și soufle din brânză de vaci

Rulou de miel cu ceapă verde și soufle din brânză de vaci

O rețetă pregătită de Chef Bogdan Cozma și Bianca la #bugetdefamilie, delicioasă, echilibrată, pentru masa de Paște, care cu siguranță îi va atrage pe cei mici. Ruloul de miel învelit in felii crocante de bacon cu ceapa verde va fi și pe gustul celor care nu sunt mari fani miel, iar sufelul de brânză de vaci - cremos și tare gustos, va cuceri pe toată lumea. Nutriționista Simona Flor Nedelcu ne explică ce nutrienți conține carnea de miel, cât de des poate fi consumată de cei mici și de ce este important să o asociem cu legume.
Portii: 4
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

- Pulpă de miel Noua Zeelandă 1 buc
- Ceapă verde 4 legături
- Bacon 3 țiple
- Brânză de vaci 250 g
- Lapte 250 ml
- Smântână lichidă 250 ml
- Unt 100 g
- Făină 150g
- Ouă 5 buc
- Sare
- Condimente
- Ridichi 2 legături
- Oțet 200 ml
- Foi de dafin
- Rozmarin 20 g
- Cimbrișor 20 g
- Ienibahar 1 g
- Boabe de muștar 2 g
- Anason 1 buc
- Baby gem 1 buc
- Muștar franțuzesc boabe 1 borcan
- Vin 500 ml
- Condiment de vin fiert 1 plic

Mod de Preparare:

- Pulpa de miel se tapetează, se fasonează, se dezosează, se taie fâșii pe lung, după care se dă fața în tigaie și se construiește ruloul cu fâșii și ceapă verde învelit în bacon. Acesta se gătește la 120 de grade la cuptor pentru 30 de minute.

- Pentru sufleu vom face bechamel din 250 lapte cu 250 smântână lichidă. Acestea se încălzesc, după care adăugăm amestecul din unt și făină si ținem la foc mic până se leagă. După ce se răcește, adăugăm treptat cele 5 gălbenușuri, cele 250 de grame de brânză de vaci, iar albușul îl batem spumă și îl intregram după cu cele 150 de grame de faină ce coc la cuptor la 180 de grade 12-15 minute.

- Pentru ridichea murată vom face un amestec din oțet, mirodenii (foi de dafin, boabe de piper, anason, rozmarin, cimbrișor, ienibahar, boabe de muștar), iar când aceasta este opărită o turnăm peste ridichile tăiate felii. Salată baby gem o marinăm cu ulei de măsline, muștar franțuzesc boabe, sare și mix de piper, după care o prăjim în puțin ulei de măsline.

- Pentru sosul de vin, vinul se reduce la jumătate cu o lingură de zahăr și cu condimentul de vin fiert, după care se leagă cu amidon.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.