research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Tartă cu pere [ Pastry Chef Mihaela Ruxanda ]

Tartă cu pere [ Pastry Chef Mihaela Ruxanda ]

Gătește inteligent cu Micile Vedete! Să faci un desert în casă nu trebuie să fie scump. Iată o rețetă de tartă cu pere prietenoasă cu bugetul tău și ușor de preparat, pe care o poți face pentru familia ta și toată lumea să se sature. Îți garantăm că cei mici o vor adora!
Portii: 6
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

Aluat fraged:
• 375 gr făină
• 210 gr unt
• 150 gr zahăr pudră
• 3 gălbenușuri
• 1 păstaie vanilie
• 1 praf de sare

Cremă patiseră:
• 250 ml lapte
• 60 gr zahăr
• Vanilie 1 buc
• Gălbenuș 50 gr
• Amidon 20 gr
• Unt 30 gr

Cremă de migdale:
• Unt 200 gr
• Zahăr pudră 200 gr
• Ouă 100 gr
• Făină migdale 100 gr
• Făină 75 gr

Mod de Preparare:

Aluat fraged:
• Tăiem untul în cuburi mici ținem la rece. Incorporam făina + zahărul cu ajutorul metodei "firimiturilor". Când devine nisipos, ca un nisip umed, adaugăm în mijloc oul + vanilie + sare. Lucrăm la mână până incorporăm! Nu excesiv să nu dezvoltam glutenul! Dăm la rece sau folosim așa cum este, întinzându-l între 2 hârtii de copt sau pe un blat presărat cu făină. Întindem foaia de aprox 0,5 cm, punem în tavă, tăiem excesul, dăm la rece.

Cremă patiseră:
• Încălzim laptele cu jumătate de zahăr + vanilie. Cu un tel amestecăm gălbenușul + amidonul + restul de zahăr. Temperăm laptele cu amestecul de gălbenuș. Întoarcem pe foc și fierbem 2-3 min, până ce crema capătă o consistență mai solidă/ Adaugăm untul moale și omogenizăm ușor. Răcim până la aproximativ 30-40 grade.

Cremă de migdale:
• Frecăm untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră. Incorporam oăule (temperatura camerei). Incorporam făina de migdale, făina și romul.

Decorat:
• Pere proaspete 3 buc (le putem folosi fie proaspete, pentru o textură finala crocantă, fie "opărite" în sirop cu arome, fie din compot). Pregătim perele, tăindu-le în felii subțiri. Punem crema frangipan în aluatul de tartă și decorăm cu feliile de pere și fulgi de migdale. Coacem la 170 - 175 de grade C pentru aprox 40-45 de min.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.