research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Tort Duo Mousse cu zmeură și ciocolată fără zahăr adăugat [ Pastry Chef Ruxanda în Bucătăria Micilor Vedete ]

Tort Duo Mousse cu zmeură și ciocolată fără zahăr adăugat [ Pastry Chef Ruxanda în Bucătăria Micilor Vedete ]

De Ziua Copilului ne jucăm în Bucătăria Micilor Vedete! Daria, Bianca si Chef Mihaela Ruxanda îi invită la joacă in bucatarie pe copiii mari si mici. Am ales o reteta de tort duo mousse fara zahar adaugat, usor de realizat, perfecta atat pentru vara, cat si pentru masa de Craciun sau orice alt eveniment in familie. Și fiindcă în emisiunea noastră, chiar și atunci când e vorba de deserturi mâncăm sănătos, nutriționista Simona Flor Nedelcu vine în episodul de astăzi cu informații nutriționale importante despre echilibrul în consumul de dulce.
Portii: 8
Timp de preparare: 60
Dificultate: mediu

Distribuie:

Ingrediente:

Blat
• 2 ouă (+opțional un strop de ulei)
• 60g zahăr tos
• 45g făină
• 15g cacao
• 1 praf de sare

Mousse ciocolată
• 225g ciocolată
• 180g lapte
• 225g smântână
• 3g gelatină

Mousse zmeură
• 150g piure zmeură (obținut din 500g zmeură proaspătă)
• 90g zahăr
• 7g gelatină
• 250g smântână
• 1 păstaie vanilie

Decor
• Fructe proaspete
• Frunzulițe de mentă

Mod de Preparare:

Blat
• Spumăm bine cu mixerul ouăle și zahărul.
• Cernem împreună făina, cacaoa, sarea și le incorporăm cu o spatulă în compoziție de ou.
• Turnăm în inel (24 cm.) și coacem la 175 de grade aproximativ 10-12 min. Răcim.

Mousse ciocolată
• Hidratăm gelatină în apă foarte rece.
• Fierbem laptele și turnăm peste ciocolata tăiată bucățele și gelatina hidratată. Omogenizăm.
• Răcim la 35-40 de grade, timp în care batem smântâna moale, o incorporăm în ciocolată și folosim imediat.

Mousse zmeură
• Pregătim piureul: blendăm, trecem prin sită.
• Hidratăm gelatina în apă foarte rece.
• Fierbem piureul de zmeură împreună cu zahărul până ce acesta se topește, adăugăm gelatina. Omogenizăm și răcim.
• Batem frișca moale și o incorporăm în zmeură.

Asamblare
• Scoatem blatul din inel, punem folie de acetofan, punem înapoi blatul și turnăm mousse-ul de ciocolată.
• Nivelăm și răcim. Adăugăm mousse-ul de zmeură. Nivelăm și răcim.
• Scoatem de la rece și decorăm cu fructe proaspete și frunze de mentă.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.