research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Piept de pui umplut cu ficăței, ardei și spanac [ Lady Chef Cornelia Ghisoi în Bucătăria Micilor Vedete ]

Piept de pui umplut cu ficăței, ardei și spanac [ Lady Chef Cornelia Ghisoi în Bucătăria Micilor Vedete ]

Piept de pui umplut cu ficăței, spanac si ardei - o rețetă ușoară care să îi convingă pe mofturoși.
Portii: 4
Timp de preparare: 40
Dificultate: mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• Piept de pui dezosat - 2 bucăți (500g)
• Ficăței de pasăre (150gr)
• Aardei gras rosu, galben, portocaliu, verde (100g)
• Spanac (50 gr)
• Ouă Toneli Ovital – 2 bucăți
• Ceapă - 1 bucată mică
• Jambon Padura Neagra Reinert (120g)
• Mazăre congelată Bonduelle (400g)
• Curry (3g)
• Unt 82% grasime (60g)
• Usturoi (30g), usturoi granule (10 g)
• Nucșoară (2g)
• Mentă verde, câteva crenguțe
• Gorgonzola (300g)
• Smântână de gătit (400g)
• Ulei Untdelemn de la Bunica (60g)
• Sare, piper alb Kotanyi
• Legume: sparanghel, morcovei cu codiță, roșii cherry, porumb știulete, microgermeni etc.

Mod de Preparare:

• Pieptul de pui se tranșează în patru tranșe, se condimentează cu sare, curry, piper alb, granule de usturoi sau condimente de pui de la Kotanyi apoi se aplatizează.
• Din ce rămâne de la fasonarea pieptului de pui se pregătește o farsa cu albuș de ou, sare, piper alb, granule de usturoi, smântână.
• Ardeiul se taie cuburi. Ceapa se taie mărunt. Ficățeii se taie cuburi. Mazărea se pune la fiert cu puțină sare, trei/patru căței de usturoi. Când este fiartă și are culoare frumoas, verde, se mixează împreună cu menta verde, nucșoară, sare, untul foarte rece, puțină smântână. Se mixează la thermomix până devine un piure catifelat și foarte fin.
• Se călesc la tigaie în ulei ficățeii, apoi se adaugă ceapa și ardeiul gras și spre final se adaugă spancul tăiat grosier.
• Se lasă puțin la răcorit, apoi se amestecă cu farsa de pui. Se întinde folia de aluminiu, se așează paralel transele din prosciutto apoi pieptul de pui apoi compoziția cu ficăței și spanac Se rulează. se introduce la cuptor 20 sau 25 minute în funcție de cât de gros este ruloul.
• Mazărea se pune la fiert cu puțină sare și câțiva căței de usturoi. Apoi se adaugă untul rece, smântâna de gătit, sarea, nucșoară și mentă verde. Se mixează până devine un piure catifelat și foarte fin. (Nu intrați în panică dacă nu este foarte fin, îl treceți prin sită deasă.)
• Smântâna de gătit se aduce la punctul de fierbere si se adaugă brânza ușor mărunțită. Se gătesc împreună până sosul capătă consistența corespunzătoare. Dacă sosul este prea consistent, mai adăugați puțin lapte.
• Din legumele blanșate și gătite al dente se pregătește o grădină de legume, care însoțește preparatul nostru.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.