research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Quiche cu broccoli, spanac, sparanghel și somon afumat [ Chef Cristian Dumitru ]

Quiche cu broccoli, spanac, sparanghel și somon afumat [ Chef Cristian Dumitru ]

O rețetă pentru întreaga familie, la buget redus - patru porții de quiche sănătos de mâncat pe post de mic dejun, prânz sau cină.
Portii: 4
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• Făină 400g
• Unt 82% 200g
• Ouă 4buc
• Broccoli 500g
• Sparanghel 100g
• Ceapă verde 1 legătură
• Baby Spanac 250g
• Cheddar/Gouda 100g
• Smântână de gătit 32% 500ml
• Somon afumat 150g
• Ulei de măsline 100ml
• Sare
• Piper

*avem nevoie de o formă de tartă cu fund detașabil, hârtie de copt albă, 1kg de năut boabe (uscat) pentru copt

Mod de Preparare:

• Pentru aluat tăiați untul rece în cubulețe mici și amestecați-l cu făină. Încorporați untul și făina cu ajutorul degetelor până obțineți o compoziție sfărâmicioasă, apoi începeți să adăugați treptat linguri de apă rece până când reușiți să formați un aluat compact.

• Dați aluatul la rece minim 30min. Scoateți aluatul și întindeți-l pe masă cu ajutorul sucitorului până obțineți o “foaie” de aproximativ jumătate de cm pe care o așezați pe tava. Îndepărtați excesul de aluat.

• Așezați hârtie de copt peste acesta și puneți năut/fasole/line pe post de greutate deasupra – pentru o coacere uniformă. Coaceți la 200 grade aprox. 25 min-30 min.

• Separat pregătiți compoziția amestecând ouă, smântână, sare, piper, broccoli, spanac, sparanghel sotat și jumătate din cantitatea de cașcaval (răzuit).

• Când aveți coaja de tartă gata, puneți compoziția în ea și adăugați cealaltă jumătate din cantitatea de cașcaval (răzuit) deasupra. Dați la cuptor pentru aproximativ 35 min la 180 grade C.

• Când este gata lăsați la odihnit pentru 15 min și ornați cu felii de somon afumat.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.