research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Risotto de Hrișcă cu file de Păstrăv [Chef Cristian Dumitru]

Risotto de Hrișcă cu file de Păstrăv [Chef Cristian Dumitru]

Risotto de Hrișcă cu Păstrăv - Lidia și Chef Cristian Dumitru ți-au pregătit o rețetă foarte ușoară și gustoasă, perfectă pentru zilele călduroase. Varianta clasică de orez a fost înlocuită de Chef cu hrișca, care este mult mai hrănitoare cu păstrăv proaspăt 🐟 din #selgrosromania. O combinație de arome irezistibilă chiar și pentru piticii mofturoși. În platoul emisiunii noastre am avut-o din nou invitată pe Simona Flor, nutriționista noastră, care îți explică de ce hrișca este o variantă mai bună pentru copii decât orezul, mai ales pe timpul verii.
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

- 2 păstrăvi proaspeți calibru mare
- 200g hrișcă
- 1 litru supă de legume sau de pui
- 100g unt
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 120ml vin alb sec
- 60g parmezan ras
- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- Frunze proaspete de pătrunjel sau cimbru pentru garnisire (opțional)
- Mix salată

Mod de Preparare:

- Încălziți supa de legume sau de pui într-o cratiță la foc mic și mențineți-o caldă.
- Clătiți bine hrișca sub apă rece într-un strecurător.
- Într-o tigaie mare, topiți o lingură de unt la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți până devine ușor aurie, timp de aproximativ 5 minute.
- Adăugați usturoiul mărunțit în tigaie și căliți-l împreună cu ceapa timp de aproximativ 1-2 minute, până când aroma usturoiului se eliberează.
- Adăugați hrișca scursă în tigaie și amestecați bine pentru a o combina cu ceapa și usturoiul. Gatiti timp de aproximativ 1-2 minute.
- Adăugați vinul alb în tigaie și amestecați continuu până când lichidul este absorbit complet.
- Începeți adăugarea supei calde în hrișcă, o cupă la fiecare câteva minute, amestecând continuu. Continuați să adăugați supă și să amestecați până când hrișca este fragedă și cremoasă, dar încă ușor al dente, acest proces durează aproximativ 20 de minute.
- După ce hrișca este gata, adăugați parmezanul ras și lingura rămasă de unt și amestecați bine până când brânza și untul se topesc și se integrează complet în risotto.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Într-un bol se pune mixul de salată, la care se adaugă după gust ulei de măsline, sare, oțet de mere sau lămâie.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.