research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Crumble cu nectarine [Chef Cofetar Mihaela Ruxanda]

Crumble cu nectarine [Chef Cofetar Mihaela Ruxanda]

Crumble cu nectarine este o rețetă versatilă cu foarte puțin zahăr pe care Chef Mihaela Ruxanda ți-o propune atunci când vrei să pregătești un desert aromat cu fructe pentru copii, fără a sta ore întregi în bucătărie. Noi am folosit nectarinele pentru că sunt fructul vedetă al verii. Aromat cu vanilie și scorțișoară, acest desert îl poți pregăti împreună cu copiii, care se vor distra tare pregătind aluatul sfărâmicios. Voi puteți pune în crumble orice fruct aveți prin casă sau este de sezon. Simona Flor Nedelcu, nutriționista noastră spune că avem la îndemână un cal troian cu ajutorul căruia putem să cultivam și să educăm gusturile copiilor, atunci când vine vorba de fructe.
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Ușor

Distribuie:

Ingrediente:

- 800 gr fructe
- 125 gr unt rece bucăți
- 100 gr zahăr tos sau pudră
- 100 gr făină migdale
- 150 gr făină
- Coajă portocală
- Vanilie
- Scorțișoară

Mod de Preparare:

- Curățăm și tăiem fructele bucăți. Lăsăm la scurs excesul de apă. Pudrăm scorțișoară după gust.

- Pregătim aluatul: untul rece tăiat cubulețe îl amestecăm (cu mâinile, prin tehnica firimiturilor) cu zahărul, făina, făina de migdale, vanilia, portocala. Când rezultă un aluat nisipos, ne oprim.

- Punem fructrele în tavă (30/40 cm) și peste presărăm aluatul.

- Nivelăm fără să apăsăm.

- Coacem la 180-190 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.