research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Desert cu ciocolată și portocale confiate fără gluten | Chef Bogdan Cozma

Desert cu ciocolată și portocale confiate fără gluten | Chef Bogdan Cozma

🍰 Lidia și Chef Bogdan Cozma au pregătit o rețetă simplă, perfectă pentru cei cu intoleranță la gluten: desert cu ciocolată și portocale confiate. Textura cremoasă și, în același timp, crocantă, precum și combinația inedită de ciocolată și portocală confiată fac din acest desert unul irezistibil. Și ce-l face cu adevărat special este faptul că nu conține gluten, astfel că e potrivit pentru toți piticii sensibili la gluten sau pentru mămicile care vor să adopte un stil de viață mai sănătos. Blatul de ciocolată nu conține făină, ci doar 3 ingrediente pe care sigur le ai la îndemână. 🍊 Te invităm să te bucuri de o prăjitură sănătoasă, delicioasă și la preț cinstit. Ca în fiecare episod, beneficiem de sfaturile nutriționistei Simona Flor Nedelcu, care ne povestește despre ingredientele folosite în rețetă.
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• 3 ouă pentru blat
• Cacao 50 g pentru blat
• Zahăr 100g pentru blat
• Ciocolată 54% 500g
• Portocală confiată 200 g
• Smântână Dorna 32% 500 ml
• Miere de albine 50g
• Zahăr 140g
• Bicarbonat 15 g
• Lapte 500 g
• Amidon 75 g
• 5 gălbenușuri
• Zahăr 175 g
• Extract vanilie 35 ml

Mod de Preparare:

• 3 ouă se bat la mixer sau la mână, după care adăugăm zahărul 3 linguri, adăugăm 3 linguri de cacao (50g) și îl coacem la cuptor.

• Pentru crema de ciocolată vom folosi 500g de ciocolată 54% concentrație, unt de cacao cu 500 ml de smântână lichidă și 3 foi de gelatină. Se încălzește smântâna lichidă și se toarnă peste ciocolata și gelatina hidratată.

• Crocantul din mierea de albine se realizează din 140 de grame de zahăr, 50 de miere și 15 g de bicarbonat. Acestea se topesc în tigaie și se adaugă la final bicarbonatul care expandează. Se lasă la răcit si apoi rupem bucăți.

• Crema de vanilie - 500 ml de lapte, 5 gălbenușuri, 75 de grame de amidon esență/extract de vanilie, zahăr 175g. Toate se pun la foc și se gătesc la foc mic.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.