research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Piept de curcan umplut cu prune uscate și piure de morcovi [Chef Bogdan Cozma]

Piept de curcan umplut cu prune uscate și piure de morcovi [Chef Bogdan Cozma]

Copilul tău s-a săturat de mâncarea tradițională? Irina și Chef Bogdan Cozma ți-au pregătit o rețetă nouă, cu care îi vei surprinde și pe cei mai mofturoși pitici! 🥰 Rețeta are la bază asocierea corectă de alimente, fiind preparată din ingrediente sănătoase și savuroase, de sezon. Este perfectă pentru masa de prânz sau cină, fiind bine echilibrată din punct de vedere nutrițional. Cei mici vor adora bastonașele crocante din legume! 🥕 O #retetasanatoasa, aromată și la #pretcinstit, pe care trebuie să o încerci și tu!
Portii: 4
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• Piept de curcan 500g
• Prune uscate 200 g
• Morcovi 5 buc
• Ceapă albă 1 buc
• Țelină 1 buc
• Păstârnac 1 buc
• Unt 200 g
• Smântână lichidă 250 ml
• Lapte 1L
• Pâine 1 buc
• Ulei de măsline 500 ml
• Plante aromatice rozmarin/cimbrișor
• Ouă 10 buc

Mod de Preparare:

• Pieptul de curcan se tapetează, se fasonează, după care se taie felii subțiri. Între timp, feliile de bacon se întind pe un tocător, una peste alta 1 cm, ca să creeze punte de legătură. Se așază feliile de curcan, apoi prunele uscate și se pune piper mix (sare în funcție de cât de sărat este baconul).

• Legumele se spală, se curăță și se spală din nou (morcov, țelină, păstârnac).

• Legumele se fierb, apoi se barează și din capete de morcov vom face piure de morcov, iar din resturile de țelină, păstârnac și morcov vom face stuffing.

• Pentru piureul de morcov vom folosi capetele obținute după barare, cu smântână lichidă, sare, piper alb și un pic de unt (se blenduiesc).

• Capetele de morcov, țelină, păstârnac se toacă mărunt și se amestecă cu ouă, smântână lichidă, sare, mix de piper și verdeață.

• Din legumele barate vom obține bastonașe de 0,5 cm care vor fi condimentate și vor fi introduse la cuptor la 160 de grade, timp de 10-15 minute.

• Ruloul de curcan se introduce la cuptor la 160 de grade, timp de 25-30 de minute.

• Stuffingul obținut se așază într-un vas de ceramică și se dă la cuptor la 160 de grade, timp de 15 minute.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.