research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Cartofi copți cu sos de iaurt și busuioc [Chef Jakob Hausmann]

Cartofi copți cu sos de iaurt și busuioc [Chef Jakob Hausmann]

Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Ușor

Distribuie:

Ingrediente:

- 2 kg cartofi noi sau mici
- 3 linguri ulei de măsline
- Sare
- Piper
- 3 crenguțe cimbru

Pentru sos:
- 500 g brânză Quark
- 100 g iaurt natural
- 1 legătură ierburi aromatice
(După gust: busuioc, pătrunjel, mărar și oregano)
- 1 lingură ulei de măsline
- Puțin suc de lămâie / coajă rasă de lămâie
- Sare
- Piper

Mod de Preparare:

- Se spală cartofii și se pun la fiert în apă rece, într-o oală, în care se adaugă sare.

- Se fierb 15-20 de minute. Se scurg, se întind pe o tavă de cuptor și se strivesc cu un zdrobitor.

- Se ung cu ulei de măsline mixat înainte cu sare, piper și cimbru și se amestecă bine.

- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se coc cartofii timp de 20 de minute.

- Se scot de la cuptor și se decorează cu cimbru.

- Separat se pregătește un sos:

- Se amestecă bine brânza Quark, cu iaurtul, uleiul de măsline și condimentele.

- Se taie mărunt legătura de ierburi aromatice și se presară peste compoziție.

- Se adaugă puțin suc de lămâie și coajă de lămâie.

- Se condimentează totul cu sare și piper și se amestecă.

- Se obține un sos care se servește separat, lângă cartofii copți.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.