research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Crostată cu fructe de padure [ Pastry Chef Mihaela Ruxanda ]

Crostată cu fructe de padure [ Pastry Chef Mihaela Ruxanda ]

În noul episod avem o minunăție de rețetă de tartă cu aluat fraged, care ți se topește în gură și gem proaspăt de fructe de pădure, pregătită de Pastry Chef Mihaela Ruxanda, ajutată de cele mai simpatice gazde, Bianca și Daria. De data aceasta avem o degustătoare pe nume Maria pe post de jurat, care va degusta la final tarta, iar Simona Flor Nedelcu ne aduce noutăți despre combinația de alimente din tartă, dar și despre unt și zmeură.
Portii: 4
Timp de preparare: 90
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

Aluat Fraged:
• 500 gr făină
• 280 gr unt 82% grăsime Olympus
• 200 gr zahăr pudră
• 4 gălbenușuri ouă Ovital
• 1 păstaie de vanilie
• 1 ou bătut pentru uns

Gem:
• 500 gr fructe de pădure (zmeură, mure, căpșuni)
• 150 gr zahăr brun
• 1/2 suc de lămâie + coajă

Mod de Preparare:

Mod de preparare:
• Tăiem untul în cubulețe mici și ținem la rece.
• Incorporam făina cu ajutorul metodei „firimiturilor”. Când devine nisipos, ca un nisip umed, adăugăm în mijloc oul + sarea + vanilia. Lucrăm la mână până incorporam! Nu excesiv ca să nu dezvoltam glutenul!
• Dăm la rece sau folosim așa cum este, întinzându-l între 2 hârtii de copt sau pe un blat presărat cu făină. Întindem foaia de aproximatix 0,5 cm și punem în tavă. Tăiem excesul. Dăm la rece.

Asamblare:
• Punem gemul în tava cu aluat. Dăm la rece. Din aluatul rămas decupăm forme și fâșii pentru a decora tarta și decorăm pe toată suprafața. Dăm la rece.
• Ungem cu ou bătut. Preîncălzim cuptorul la 175 de grade și coacem pentru aproximativ 30 de minute sau până devine rumenă. O lăsăm la temperatura camerei cel puțin 6 ore înainte de servire.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.