research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Ouă poșate cu spanac, sos olandez și pan brioche

Ouă poșate cu spanac, sos olandez și pan brioche

Bianca și Chef Bogdan Cozma au pregătit un mic dejun copios, dar și foarte sănătos, care înlocuiește cu succes veșnicele cereale cu lapte. Din câteva ingrediente simple, pe care le avem de obicei la îndemână, poți pregăti un mic dejun cu un aspect interesant, care să îi atragă pe cei mici. Încearcă și tu această rețetă simplă, la buget redus și pe gustul piticilor!
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Ușor

Distribuie:

Ingrediente:

Pan brioche:
- 350 g făină 480
- 8 g sare
- 40 g zahăr
- 16 g drojdie proaspătă
- 6 ouă
- 200 g unt nesărat tăiat cuburi

Sos olandez:
- 2 gălbenușuri de ou
- 15 ml zeamă de lămâie
- 2 g sare
- 150 ml unt

Altele:
- Spanac
- Usturoi
- Ceapă
- Oțet
- Sare

Mod de Preparare:

- Într‐un blender frământăm aluatul de pan brioche (faină, ouă, unt, zahăr, sare, drojdie), se lasă la dospit 45 de minute, după care se coace la cuptor la temperatura de 180 de grade 15 minute.

- Într-un bol se amestecă ouăle bătute în prealabil, după care adăugăm sarea, zahărul și drojdia. Lăsam sa se activeze drojdia, după care adăugăm făină cernută, frământăm, iar la final adăugăm untul tăiat cuburi si continuăm frământarea.

- Spanacul se spală, se usucă și se sotează cu ceapă și usturoi călit.

- Sosul olandez se face pe baimarine, se amestecă gălbenușul de ou (2 buc) cu zeama de lămâie (15 ml), sarea (2 g), apoi când compoziția devine cremoasă se toarnă untul (150 ml) clarefiat în fir subțire, până obținem o maioneza caldă.

- Într-o oala se fierbe apă cu sare si oțet, după care se face un vârtej în apă, iar în centrul acestuia se pune oul, se gătește cam 3 minute și se scoate.

- Pan brioche se taie în 2, se caramelizează în tigaie, apoi se adaugă spanacul sotat, ouăle poșate și la final sosul olandez.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.