research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Rețetă Frigărui de pui cu sos de praz și varză de Bruxelles [Chef Bogdan Cozma]

Rețetă Frigărui de pui cu sos de praz și varză de Bruxelles [Chef Bogdan Cozma]

Cum îl convingi pe copilul tău să mănânce Varză de Bruxelles? Simplu! Încearcă rețeta noastră de frigărui de pui cu varză de Bruxelles și sos de praz cu parmezan și roșii coapte cu oregano.
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: Ușor

Distribuie:

Ingrediente:

- Pulpă de pui 4 buc
- Varză de bruxelles 500 gr
- Miere de albine 30 ml
- Varză kale 2 pungi
- Praz 1 bucată
- Ceapă albă 2 buc
- Usturoi 1 buc
- Bacon mic dejun 3 țiple
- Brânză tip parmezan 200 g (am folosit Pecorino de la Olympus)
- Făină 100 g
- Roșii decojite întregi o conservă mică
- Oregano proaspăt 1 cutie
- Ulei măsline 100 ml
- Smântână lichidă 35% grasime 500 ml
- Lapte de vacă 3.7% 500 ml
- Unt 200 g
- Ceapă roșie 2 buc

Mod de Preparare:

- Pulpa de pui o tapetăm, o dezosăm și o tăiem felii potrivite și pregătim frigăruile de pui cu ceapă roșie.

- Într-o tigaie călim prazul cu ceapă, usturoi și bacon tăiat felii, după care facem sosul bechamel și adăugăm varză kale. Într-o oală blanchăm varza de Bruxelles, după care o caramelizam în tigaie cu miere de albine, amestecăm totul și asezonăm, radem parmezan peste și dăm la cuptor să se gratineze.

Poftă bună!

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.