Astăzi vă propunem un meniu complet pentru copii, echilibrat din punct de vedere nutritiv si cu asociere corectă de alimente, menit să le întărească sistemul imunitar. Avem culoare, avem gust, avem și rețete de post, avem vitamine… avem de toate în Bucătăria Micilor Vedete! Descoperă mai jos toate cele 3 rețete!
Micul-dejun
La micul-dejun vă propunem o rețetă numai bună de încercat în această perioadă: tartă sărată cu cremă de brânză și dovleac. Da, ați citit bine, o tartă sărată, cu un gust inedit, la care cei mici nu se vor aștepta! Dovleacul nu doar că oferă o aromă delicioasă, dar furnizează și vitaminele A și C, care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar. Această legumă conține, de asemenea, cantități semnificative de fibre, contribuind la o digestie sănătoasă. Rețeta este prietenoasă cu bugetul, fiind folosite numai ingrediente ușor de găsit și accesibile ca preț. Este o rețetă versatilă și delicioasă, care poate fi personalizată în funcție de preferințele copiilor și a ingredientelor pe care le aveți în frigider.
Prânzul
La prânz ne dorim să le oferim copiilor o masă hrănitoare, colorată și plină de nutrienți. Așa că ce le gătim? Ruladă din pulpă de vită cu spanac și legume la tigaie, o rețetă pe cât de sănătoasă, pe atât de delicioasă. Pulpa de vită are un gust savuros și le oferă celor mici un aport semnificativ de fier și proteine. Aceste elemente sunt esențiale pentru dezvoltarea sistemului muscular și prevenirea anemiei la copii. Adăugarea spanacului în rețetă nu doar că îmbogățește culoarea și textura preparatului, ci oferă și vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina K, benefică pentru sănătatea oaselor. Mixul de legume aduce și el un plus de culoare și de vitamine în farfurie. Este o rețetă ușor de preparat și care le va oferi copiilor energie pentru tot restul zilei. În plus, ingredientele sunt la buget redus, carnea de vită putând fi achiziționată oricând la reduceri, pentru a mai economisi puțin.
Cina
La cină vă propunem o rețetă light, care poate fi ușor de integrat în meniul zilnic, mai ales acum, în perioada Postului Crăciunului: mâncare de năut cu lapte de cocos. Această rețetă este o opțiune excelentă pentru a le oferi copiilor proteine vegetale, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea lor. Fibrele din năut susțin o digestie sănătoasă, în timp ce laptele de cocos adaugă o textură cremoasă și furnizează grăsimi sănătoase, esențiale pentru dezvoltarea creierului. Această rețetă este prietenoasă cu bugetul, iar legumele adăugate pot fi adaptate în funcție de preferințele copiilor. Este o rețetă aromată, ușor de preparat, dar și o opțiune excelentă pentru momentele în care ne dorim o masă hrănitoare și delicioasă, care să nu conțină carne.
Dacă vă doriți o alimentație echilibrată a copiilor voștri, mai ales în sezonul rece, trebuie să încercați aceste rețete! Pentru un plus de distracție, invitați-i și pe copii în bucătărie, pentru a fi mici ajutoare de bucătar și a aduce propria lor contribuție. Vorba aceea, mâncarea are alt gust când e făcută cu mânuțele tale!