Sezonul rece se apropie cu pași repezi! Astăzi vă propunem un meniu de toamnă pentru copii, care să le întârească sistemul imunitar și să le pregătească organismul pentru temperaturile scăzute. Nucile și castanele nu lipsesc din acest meniu, fiindcă e perioada perfectă din an să le consumăm. Descoperă mai jos 3 rețete delicioase și sănătoase, adaptate pentru cei mici!
Micul-dejun
La mic-dejun vă propunem o rețetă cu gust de copilărie: ou cu spanac sotat. Este un preparat pe cât de gustos, pe atât de sănătos! Spanacul este una dintre cele mai bune surse de fier și calciu, vitamine esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a sistemului circulator al copiilor. De asemenea, conține vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii. Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate, dar și de vitamine și minerale, inclusiv vitamina B12, vitamina D și colină, care contribuie la dezvoltarea creierului. Ouăle moi se amestecă perfect cu spanacul cremos. Rezultatul: un mic-dejun delicios și hrănitor, numai bun pentru a-ți începe ziua în forță! Ingredientele sunt accesibile, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința bugetului.
Prânzul
Ce le mai gătim copiilor la prânz? Avem noi o rețetă perfectă pentru sezonul în care ne aflăm: pulpă de rață umplută cu castane și nuci. Carnea de rață este o sursă excelentă de proteine, oferind totodată acizi grași benefici pentru inimă, precum Omega-3. Ca să profităm la maximum de sezonul în care ne aflăm, am dat o notă aparte acestei rețete și am umplut pulpa de rață cu castane și nuci, care încă se găsesc pe piață. Castanele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C și potasiu. Nucile sunt pline de grăsimi sănătoase și proteine, benefice pentru organismul copiilor. Această rețetă combină gustul delicios și ușor dulce al pulpei de rață cu aroma deosebită a castanelor și textura nucilor, oferind o experiență culinară complexă și plăcută pentru cei mici. Este o rețetă cu adevărat inedită, care este și foarte ușor de făcut!
Cina
La cină ne jucăm în bucătărie și facem la noi acasă sushi, faimosul preparat japonez! Chiar dacă la prima vedere poate părea greu de făcut, el este chiar ușor de preparat, mai ales după ce deprindeți o anumită tehnică. Nu ezitați să-i invitați și pe copiii voștri în bucătărie, fiindcă e distractiv să prepari sushi acasă, iar ei cu siguranță vor fi încântați! În plus, sushi-ul poate fi o opțiune sănătoasă pentru ei, deoarece conține ingrediente precum pește (somon, ton, creveți, după preferințe), alge marine, orez și legume, care oferă o varietate de nutrienți, inclusiv proteine, acizi grași Omega-3, fibre, vitamine și minerale. Este o rețetă delicioasă, sănătoasă, ușor de făcut și distractiv de preparat, așa că ce mai aștepți să o încerci și tu alături de cei mici?
Toate cele 3 mese incluse în meniu sunt pline de nutrienți, dar și de gust și culoare, și pregătesc organismul micuților pentru sezonul rece.