research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Pulpă de porc la cuptor cu legume blanchate și piure de cartofi gratinat [ Chef Cristian Dumitru în Bucătăria Micilor Vedete ]

Pulpă de porc la cuptor cu legume blanchate și piure de cartofi gratinat [ Chef Cristian Dumitru în Bucătăria Micilor Vedete ]

Chef Cristian Dumitru a revenit în Bucătăria Micile Vedete și în acest sezon al emisiunii pentru a le ajuta pe Irina și Bianca cu meniul pentru MASA de Crăciun. ??? S-au pus pe treabă ca sa fie gata totul în timp util pentru a-l primi pe Moș Crăciun cu masa plină de bunătăți și, ca să fie siguri că preparatele îl vor convinge pe Moș, Irina și Bianca au avut un invitat Surpriză! Chiar și în această perioada avem nevoie de sfaturile unui nutriționist, așa că Simona Flor Nedelcu a venit alături de fete și de Chef pentru a explica ce combinații de alimente trebuie evitate în perioadele de Sărbători și ce legume/fructe putem mânca din belșug.
Portii: 4
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: Mediu

Distribuie:

Ingrediente:

• 1 kg pulpă porc întreagă
• 400 g morcovi
• 1/2 kg ceapă
• 250 ml ulei Untdelmn de la Bunica
• 100 g sare mare
• piper mozaic Kotanyi (după gust)
• cimbrișor proaspăt /uscat plic Kotanyi (după gust)
• rozmarin proaspat/uscat plic Kotanyi (după gust)
• 15 g foi de dafin Kotanyi
• 1 kg cartofi
• 1 baton mozarella
• 2 pachete unt 82% grăsime
• 1 L smântână de gătit grăsime 35%
• 1 caserolă morcovi baby
• 500 g broccolini/broccoli
• 6 buc baby salată
• 10 buc ouă
• 2 lămâi
• 1 lg mărar • 1 lg pătrunjel

Mod de Preparare:

• Pulpa de porc întreagă se unge cu ulei, se condimentează cu sare și piper, după care se da la cuptor, la 135 de grade C, timp de 3h 30min, într-o tavă cu frunze de dafin, cimbrișor, rozmarin și apă. In acest proces de gătire tava cu friptură va fi acoperita cu folie, astfel vom reuși să păstrăm toate aromele.
• După aceasta etapă de 3h 30min, vom îndepărta folia, vom unge bucata de carne cu ulei, vom da înca un strat de condiment (sare+piper) și vom crește temperatura cuptorului la 190 de grade C. Vom găti timp de 20 de min până când bucata de carne se va rumeni.
• Legumele se curăță, după care se blanșeaza în apă clocotită cu sare, timp de 3 min.
• Piureul de cartofi se pune într-un vas termorezistent, se nivelează, după care adăugăm peste mozzarella rasă. Acesta se gratineaza la 190 de grade C timp de 20 de min, până când obținem o crustă rumenă.

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.