research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Sfaturi pentru copii mofturoși

Ca părinți, una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm este să avem de-a face cu copii mofturoși la mâncare. Dacă aveți un copil mofturos, știți cât de greu poate fi să îl faceți să mănânce o varietate de alimente sănătoase. Este frustrant să îl vedeți întoarcându-și nasul la tot ce puneți pe farfurie, dar nu renunțați la speranță. Cu câteva sfaturi și trucuri, vă puteți încuraja copilul să încerce alimente noi și sănătoase:

1. Oferă-i o varietate de alimente

Nu vă limitați la aceleași câteva alimente care știți că sunt adorate de copilul dumneavoastră. În schimb, încercați să-i oferiți la fiecare masă fructe, legume și proteine diferite. Asigurați-vă că includeți alimente cu texturi și arome diferite pentru a menține lucrurile interesante.

2. Implicați-l în planificarea meselor

Copiii sunt mai predispuși să mănânce alimente pe care le-au pregătit chiar ei înșiși. Așadar, implicați-l în planificarea și pregătirea meselor. Lăsați-l să vă ajute să alegeți ingredientele la cumpărături și să vă ajute să tăiați legumele sau să amestecați ingredientele. Acest lucru poate fi o activitate distractivă pentru ambii și poate ajuta copilul să se simtă mai implicat în alimentele pe care le mănâncă.

3. Fiți răbdători

Poate dura ceva timp pentru ca micii mofturoși să se obișnuiască cu alimente noi, deci fiți răbdători. Nu forțați copilul să mănânce ceva ce nu îi place, ci încurajați-l să ia o înghițitură mică și să-i dea o șansă. Uneori poate fi necesar să încercați de mai multe ori până când un copil va dezvolta gustul pentru un aliment nou.

4. Nu folosiți alimentele ca recompensă sau pedeapsă

Folosirea alimentelor ca recompensă sau pedeapsă poate crea o relație nesănătoasă cu alimentele. În schimb, concentrați-vă pe promovarea unei atitudini pozitive față de alimente. Încurajați-vă copilul să încerce alimente noi și lăudați-l când o face. Evitați să folosești alimentele ca mită sau amenințare și concentrați-vă, în schimb, pe crearea unui mediu pozitiv la masă.

5. Oferă gustări sănătoase

Dacă cel mic mănâncă constant alimente nesănătoase între mese, este posibil să nu mai fie destul de flămând pentru a încerca alimente noi la masă. Așadar, asigurați-vă că oferiți gustări sănătoase pe parcursul zilei, precum fructe, legume și biscuiți, în loc de gustări dulci sau sărate.

6. Fă din masa în familie o activitate distractivă

Masa în familie ar trebui să fie o experiență distractivă și plăcută, nu una stresantă. Aranjați masa cu farfurii și tacâmuri colorate și lasă-ți-l pe copil să-și aleagă singur culoarea șervetelului. Puneți muzică sau inițiați o conversație de familie pentru a face masa mai plăcută.

În concluzie, deși este o provocare să ai un copil mofturos la mâncare, este important să încurajați copilul să încerce alimente noi și sănătoase. Prin oferirea unei varietăți de alimente, implicarea copilului în planificarea mesei, răbdare, evitarea folosirii alimentelor ca recompensă sau pedeapsă, oferirea de gustări sănătoase și făcând din masa în familie o activitate distractivă, puteți ajuta copilul să dezvolte o relație bună cu alimentele și să se bucure de fiecare masă.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.