research papers for sale
EnglishRomanian
EnglishRomanian

Shakshuka verde – Rețetă sănătoasă, la buget redus, pe care TREBUIE să o încerci!

A venit primăvara, așa că începem să mâncăm preparate din ingrediente proaspete! Ce e minunat la această rețetă este că poți să o adaptezi cu legumele sau verdețurile pe care le ai prin frigider. Dacă nu știai care e cea mai bună modalitate de a-ți elibera frigiderul și de a mânca ceva delicios la preț redus, îți zicem noi: shaskshuka verde! Poți adăuga orice legumă verde, chiar și dacă a trecut puțin de momentul în care era cea mai bună de consumat, iar verdețurile se pot oricând înlocui cu busuioc, pătrunjel, mărar sau mentă, orice îți place și nu mai vrei să ocupe spațiu în frigider! Acum haideți să preparăm o rețetă gustoasă și sănătoasă, care va fi pe placul întregii familii!

 

Timp de preparare: 30 minute

Nivel: uşor

Canitate: 2-4 porții

 

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 șalote, feliate subțire
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 fire de praz, feliate
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți mărunt
  • 150g de mazăre congelată
  • 1 legătură mare de coriandru, mentă sau mărar (sau un amestec), tocată
  • 4-6 ouă
  • Coaja rasă și zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 linguri pastă de ardei iute
  • 100g de feta, fărâmițată
  • Lipii prăjite sau încălzite, pentru servire
  • 100g de iaurt
  • Sare

 

Mod de preparare:

  • Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie adâncă pe foc mediu și prăjește șalotele 5 min., amestecându-le uneori, până când sunt crocante. Scoate-le cu o spumieră și lasă-le deoparte pe o farfurie acoperită cu un prosop de bucătărie din hârtie. Asezonează-le cu un pic de sare.
  • Micșorează flacăra la moderat spre mic, adaugă în tigaie uleiul rămas și gătește ceapa și prazul 10 min., până când s-au înmuiat, dar nu și-au schimbat culoarea. Adaugă usturoiul și coaja de lămâie și prăjește-le în timp ce le amesteci 1-2 min., până când degajă aromă.
  • Pune deasupra verdețurile și mazărea, asezonează-le bine și amestecă-le. Acoperă-le cu un capac și continuă să le gătești până când verdețurile s-au înmuiat, în jur de 1 min. Încorporează în amestecul din tigaie cea mai mare parte din ierburile aromate, păstrând puțin pentru decorare.
  • Creează patru-șase adâncituri în amestec cu dosul unei linguri, în care sparge câte un ou. Asezonează ouăle cu un praf de sare, apoi acoperă tigaia cu un capac și gătește-le 4 min., până când albușurile s-au închegat și gălbenușurile sunt încă lichide sau un pic mai mult, după preferință.
  • Stoarce deasupra zeama de lămâie, pune pasta de ardei iute din loc în loc, apoi împrăștie pe suprafață feta, coaja de lămâie, ierburile păstrate și șalotele crocante. Servește shakshuka cu lipii prăjite sau calde și cu iaurt alături și poftă bună!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Micile vedete in bucatarie

AboneazA-te la newsletter-ul nostru si primesti

GRATUIT

un Ebook cu 10 retete pentru copii

Introducand adresa de email iti exprimi acordul sa primesti email-uri ocazionale de la Micile Vedete In Bucatarie. Putem folosi aceasta adresa de email pentru a-ti trimite sugestii de retete noi sau oferte promotionale. Poti sa iti retragi acordul oricand prin dezabonarea de la acest newsletter.